Este data de 28.01.2017.
De fiecare data cand am alergat la aceasta competitie, am perceput-o ca pe o cursa a solidaritatii si a prieteniei. Am intalnit oameni noi, alaturi de care alergat impreuna distanta de 21 km, in ritmul celui de-al treilea concurent din echipa, trecand printr-o experienta unica. A fost pentru prima oara cand mi-am inscris propria echipa. Pana acum am fost cel care a asteptat pana in ultima zi inscrierea la competitie, completand echipele descompletate. Am asteptat de fiecare data cu emotie, avand sansa sa imi gasesc o echipa inainte de cursa cu o zi. Nu m-a interesat ritmul echipei niciodata, alergand de multe ori sub 2 ore, dar si in 2 ore jumatate sau 3 ore. A fost randul meu sa trec prin emotiile de dinainte de cursa, fiind cat pe ce sa alerg singur. Elena Prisecaru s-a accidentat, dar am avut noroc pentru ca Viorel Stan mi-a sarit in ajutor si i-a luat locul. Chiar daca Marilena s-a accidentat si ea, reusim pana la urma sa ne mobilizam si sa ne aliniem la start in formatie completa.
Am considerat aceasta competitie un bun prilej de antrenament pentru Maratonul Zapezii Isostar Rasnov 2017, care anul acesta va fi pe 18 februarie.
Am alergat la Gerar noaptea, fiind calauziti aproape intreaga cursa, de luceafarul care s-a instalat pe cer deasupra Politehnicii din Bucuresti. “Coboara-n jos luceafar bland, alunecand pe-o raza!”. Si a coborat, Mihai Eminescu insotindu-ne pe intreaga distanta de 21 km.
Luna ianuarie este o luna incarcata de semnificatii pentru noi toti.
Pe 15 ianuarie 1850 s-a nascut Luceafarul poeziei romanesti, Mihai Eminescu, iar pe 24 ianuarie 1859 s-a infaptuit Unirea Principatelor. Pentru a marca cele 2 evenimente am luat cu noi in competitie steagul lui Alexandru Ioan Cuza si am purtat tricourile de la Maratonul Unirii, Focsani, 24 ianuarie 2017, si steagul lui Mihai Eminescu. Petre Tutea l-a definit dumnezeieste pe Mihai Eminescu : “suma lirica de voievozi”. Pe 28 ianuarie, aceste cuvinte au prins viata, atat sub razele Luceafarului care au alunecat in noapte aproape 3 ore, deasupra Bucurestiului, cat si sub stralucirea celor trei mari “voievozi” ai neamului romanesc: Stefan cel Mare, Mihai Viteazul si Alexandru Ioan Cuza, precum si a drapelului Romaniei.
Competitia a fost o continuare a Maratonului Unirii din 24 ianuarie de la Focsani, steagul lui Alexandru Ioan Cuza fluturand, in sfarsit acasa, la Bucuresti, marcand momentul Unirii Principatelor. In semn de respect pentru momentul istoric 24 ianuarie am fost echipati cu tricourile Maratonului Unirii.
Pentru echipa noastra numita “STEGARII”, a fost o cursa emotionanta si incarcata de suspans, pentru ca pe 31 ianuarie este ziua de nastere a colegei noastre Marilena Cimpeanu. A fost un inceput de aniversare cu multa truda, Marilena ducand tot greul cursei, ea fiind accidentata. Felicitari pentru rezultatele obtinute in anul 2016 si La multi ani Marilena Cimpeanu!
www.youtube.com/watch?v=GWiJ_hSSKjc
Felicitari pentru cele 40 de maratoane alergate Stan Viorel!
Cu ochii dupa simboluri, echipa Stegarii, formata din Marilena Cimpeanu, Stan Viorel si Ilie Rosu, a finalizat competitia “Din dragoste pentru Romania si istoria ei” in fata unui simbol inaltat in curtea Politehnicii din Bucuresti: Coloana Infinitului, a lui Brancusi, amintindu-ne de Maratonul Recunostintei organizat la Targu Jiu, in care l-am omagiat pe Constantin Brancusi, pe Ecaterina Teodoroiu si pe toti eroii cazuti in Primul Razboi Mondial.