Maratonul Independentei, 9 mai 2017, Editia a 2-a, Bucuresti la final

DSC_0076

Rezultate

In ziua de 9 mai 2017 a avut loc in Bucuresti, Editia a 2-a a Maratonului Independentei. Competitia face parte din ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru Romania si istoria ei” si s-a desfasurat cu ocazia implinirii in acest an a 140 de ani de la declararea Independentei de stat a Romaniei, a 100 de ani de la bataliile din Primul Razboi Mondial de la Marasesti, Marasesti, Oituz si Targu-Ocna,  a Zilei Europei si a 72 de ani de la incheierea celui de-al doilea Razboi Mondial. Maratonul a reprezentant un omagiu adus eroilor Armatei Romane care s-au jertfit in Razboiul de Independenta,  in Primul Razboi Mondial si in cel de-al doilea Razboi Mondial.

Organizatori: Clubul Sportiv Eco Alpin in parteneriat cu Ministerul Apararii Nationale, Primaria Generala a Capitalei si Federatia Romana de Atletism;
Sponsori:   ISOSTAR Romania, Red&WhiteService, ArtSport, SC Platinum IT Srl, Reteaua de sanatate “Regina Maria” si Ambulanta BGS, Diamond by Adesgo, 360 Revolution;
Parteneri in organizare:  Asociatia Romana pentru Propaganda si Istorie Aeronautica (ARPIA),  FRA – Comisia Atletilor Veterani, Running Club Bucharest;
Parteneri media: Revista Alerg, Ro Club Maraton;

Startul in maraton s-a dat de langa Arcul de Triumf, monumentul de pe care ne-am inspirat in alegerea maratoanelor istorice din ciclul “Din dragoste pentru Romania si istoria ei”. Inainte de start a fost  intonat imnul Romaniei, pe o inregistrare realizata de doamna Domnica Sorescu, castigatoare a concursului “Crizantema de aur”. Un militar din cadrul Muzicii Reprezentative a Armatei, a dat semnalul de pornire la “atac” in competitie. Startul a fost dat de catre domnul general Iosif Rus – Presedintele Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istorie Aeronautica. La start a fost prezent domnul colonel Nicolai Mazare, vicepresedinte al Asociatiei Nationale Cultul Eroilor “Regina Maria” – Filiala Bucuresti.

Concurentii s-au intrecut in probele de maraton, semimaraton, 10,5 km si 1,5 km si stafeta 42XX1km.  Stafeta a fost compusa din copii cu deficiente de auz de la LiceuluiTehnologic Special Nr.3,  condusa de profesorul Ioan Moisa.

IMG_0027
Drapelul Romaniei, steagul Uniunii Europene, steagul Regelui Carol I-comandantul Armatei Romane in Razboiul pentru Independenta, si steagul Regelui Ferdinand-comandantul Armatei Romane in Primul Razboi Mondial, au fluturat pe distanta de 42 de km a probei de maraton.

Cei mai in varsta concurenti au fost Lucica Radu – la feminin  si Sdrula Nicolae – la masculin, atleti veterani.

DSC_0148DSC_0146

La maraton masculin au castigat Stefan Salagean si Laurentiu Moga, care au sosit in acelasi timp: 3:02:19, urmati de Ioan Moldovan si Eugen Totilca.

DSC_0170
La maraton feminin a castgat Cristina Palic-Toma.

DSC_0169
La semimaraton masculin a castigat Danut Cernat, urmat de Gabriel Atanasiu si Alexandru Naita.

DSC_0166
La semimaraton feminin a castgat Emese Stan.

DSC_0154
La 10,5 km masculin a castigat Adrian Mezdrea, urmat de Gabriel Drilea si Dan Mocanu.

DSC_0164
La 10,5 km feminin  a castigat  Georgeta Manolache.

DSC_0167
La 1,5 km masculin a castigat Zdravkovic Filip (Serbia) urmat de Florin Simion si Gabriel Grigorie;

DSC_0153
La 1,5 km feminin a castigat Brica Ana-Maria, urmata de Popescu Alexandra si de Bitoleanu Ana.

DSC_0150

Imnul Romaniei si start (video)
Galeria foto

Final de maraton (video)

Stafeta 42X1km Liceul Tehnologic nr.3 (video)

 

 

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori