Maratonul Zapezii Isostar Rasnov 2018 la final

Adrian Irimiea (Masculin) din Iasi si Simona-Florentina Cristea (Feminin) din Rasnov,
 au castigat Maratonul Zapezii Isostar Rasnov, Editia a 7-a, 17.02.2018

Rezultate

IMG_0502

In ziua de 17.02.2018 a avut loc cea de-a VII-a editie a primului maraton clasic pe zapada din Europa, Maratonul Zapezii Isostar – Râsnov -“Memorial Colonel Aurel Cristea- Colonel Mihail Szabo”, un concurs cu traditie care se desfasoara anual în orasul Râsnov, judetul Brasov. Maratonul face parte din ciclul de maratoane istorice „Din dragoste pentru Romania si istoria ei”, izvorand din visul  maratonistului roman, de a alerga pe urmele istoriei Romaniei si de a alerga un maraton in Antarctica.

Maratonul este un eveniment unic in Romania si in Europa, fiind o proba a curajului, desfasurata in conditii de iarna, in zona istorica si turistica a Rasnovului, intr-un cadru natural in care au putut fi admirate din alergare,  masivele muntoase Piatra Craiului, Postavarul, Magura Codlei, Parcul Natural Bucegi,  Complexul National de Sarituri cu Schiurile, Cetatea Medievala Rasnov, simbolul orasului Rasnov, prin care au traversat toti concurentii, si Cabana Himalaya, punctul final de sosire din fiecare proba.

Evenimentul a fost organizat de  Asociatia Club Sportiv Eco-Alpin, în parteneriat cu Primaria Orasului Râsnov, sustinut  de Consiliul Judetean Brasov si Prefectura Brasov,   de Directia de Sport si Tineret Brasov si Isostar România.
Sponsori:  ISOSTAR Romania, ArtSport.ro, Dacia Plant, APIS Carpatica – PFA Achim Stefan Decebal;
Parteneri media: Vocea Armatei, Academia Olimpica-Filiala Brasov, Asociatia Romana pentru Propaganda si Istorie Aeronautica (ARPIA), Revista Alerg, Amicii Salvamont Brasov, SKV, Ro Club Maraton, Parcul Natural Bucegi, U.M. 1751 Rasnov;

Sub sloganul „Puternic si Rezistent, participantii au alerga in probele:
·    maraton – 42,195 km
·    15 km
·    maraton stafeta 42 x 1km, în care  elevi din Rasnov, au alergat din km in km, având ca stafeta un tricolor;

Startul s-a dat la ora 09.00, de la Trambulina Olimpica de schi din Râsnov, iar sosirea în toate probele a fost la  la Centrul de Pregatire Montana Himalaya, sediul Clubului Sportiv Eco Alpin, de pe Valea Glajeriei.

Inainte de plecarea in cursa s-a intonat imnul Romaniei. La start au fost prezenti  Primarul Orasului Rasnov, domnul Liviu Butnariu, campioana olimpica in proba de 3000 metri, doamna Maricica Puica,  Presedintele Academiei Olimpice, Filiala Brasov – domnul Radu Fruntes,  Presedintele Clubului Sportiv Eco Alpin, domnul Vasile Dogaru,  care a facut parte in anul 2003, din prima expeditie integral romaneasca, care a escaladat Everestul.
Startul a fost dat de campioana olimpica Maricica Puica si de primarul orasului Rasnov.

Maricica puica - primar

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Concurentii au alergat pe strazile orasului Rasnov, traversand prin Cetatea Rasnov si prin centrul orasului, indreptandu-se apoi spre Parcul Natural Bucegi.
Doua stafete de copii din Rasnov au alergat pe distanta maratonului, acestea fiind conduse de prof Daniela Corbos, prof. Spiridon State si prof Elena Iordache. Stafetele au purtat un tricolor, un steag al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si un steag al Comitetului Olimpic International. Copiii au fost insotiti in cursa de maratonistul Ilie Rosu, care a alergat pentru a 193-a oara cu drapelul Romaniei intr-un maraton, pentru a 6-a oara cu steagul Comitetului Olimpic International si pentru prima oara cu un steag al  Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Copiii din stafete au fost  echipati cu tricouri primite din partea COSR si Academiei Olimpice, Filiala Brasov, pe care a fost inscriptionat mesajul: Romania 100, 1918-2018, Sarbatorim Impreuna! Un mesaj de respect si recunostinta pentru inaintasii nostri care au infaptuit Marea Unire de la 1 decembrie 1918, anul acesta implinindu-se 100 de ani.   Competitia a reprezentat un mesaj de incurajare pentru sportivii romani care concureaza la cea de-a XXIII-a editie a Jocurilor Olimice de iarna moderne din Coreea de Sud, Pyeong Chang, 09.02-25.02.2018, cat si predarea stafetei catre copiii si tinerii din Romania, cu indemnul sa faca sport, sa faca miscare, sa iubeasca si sa respecte istoria Romaniei.

Fotografia postat? de Ilie Rosu.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sosirea si festivitatea de premiere au avut loc la Cabana Himalaya in fata Monumentului Radiolocatoristilor.  Maratonistii au terminat cursa fiind insotiti si  admirati pe final,  de copiii din stafete, care au participat in direct la o adevarata lectie de lupta si de fair-play.

in direct

La festivitatea de premiere  s-a pastrat un moment de reculegere în memoria sportivilor care au alergat în ciclul de maratoane istorice „Din dragoste pentru România si istoria ei”: Gheorghe Mosion, Mariana Bazavan, Cornel Misca si Costica Ciriteanu, dar si pentru col Aurel Cristea si col. Mihail Szabo, sefi ai catedrelor de Educatie Fizica si Sport in Liceul Militar Stefan cel Mare  Campulung Moldovenesc, respectiv in Scoala Militara de Ofiteri Activi de Artilerie Antiaeriana, Rachete si Radiolcatie, Brasov. S-a pastrat un moment de reculegere pentru sportivii din Romania, care s-au jertfit de-a lungul timpului pentru sportul romanesc si care au dus prin sport mesajul olimpic al lui Pierre de Coubertin: Ai invins, continua! Ai pierdut, continua!
La maraton au fost prezenti 5 dintre maratonistii romani care au alergat in cariera lor peste 100 de maratoane: Victor Ilie, Ilie Rosu, Liviu Bica, Florin Simion si Costica Anghel.
Concurentii au  primit la final din partea organizatorilor diplome, medalii si tricouri.
Concurentii clasati pe primele 3 locuri in clasamentul general, Masculin si Feminin, au primit diplome, cupe si produse din partea organizatorilor;
Copiii din stafete au  primit medalii, diplome, tricouri din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si produse din partea organizatorilor.

Stefan-Decebal Achim din judetul Alba, a participat la eveniment echipat in costum de dac.

Dupa terminarea curselor concurentii au fost invitati la o tocanita traditionala.

La Maraton Masculin a castigat Adrian Irimiea din Iasi, urmat de Claudiu Retea din Bucuresti si de Victor Spataru din Chisinau;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
La Maraton Feminin a castigat Simona-Florentina Cristea din Rasnov, urmata de Adina Savu din Bucuresti si de  Maria Chihaia din Iasi;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La 15 km Masculin a castigat  Bularda Gabriel din Vatra Dornei,  urmat de Purcea Ionut din Popesti-Leordeni si de Ivanescu-Gliga Andrei din Ploiesti;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
La 15 km Feminin a castigat Liliana Marin din Cristian urmata de  Ana Daraban din Bucuresti si de Florica Dan din Braila;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Galeria foto

Imnul Romaniei (video)

Start (video)

Parcul Natural Bucegi (video)

Sosire stafete (video)

TVR1 (video)

Lasa un comentariu

Atentie: Comentariile vor fi moderate. Nu este nevoie sa trimiteti acelasi comentariul de mai multe ori